Glad sommar från oss på Östhammarshem

Huvudkontoret i Gimo stänger v. 29-30, men verksamheten är fortfarande igång.

Huvudkontoret i Gimo tar lite semester men ni kan fortfarande nå bovärdarna ute på våra områden, via telefon. Behöver ni göra en felanmälan, gör ni det lättast här på hemsidan. Icke brådskande ärenden och frågor kan mailas till info@osthammarshem.se så besvarar vi dem så snart vi är åter. 

Inför midsommar publicerade vi vår VD's, Jessica Eliardsson, sommarhälsning. Den finns att läsa här nedan!

Vi på Östhammarshem önskar Er alla en riktigt fin sommar!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ett hem att längta till - i fina sommartid! 

Östhammarshems förhoppning är att alla våra hyresgäster ska känna just så - ett hem att längta till!

Vi arbetar med att göra den känslan möjlig, genom ett nära samarbete med våra hyresgäster. Jag väljer att kalla det ett samarbete, för lite så är det, en ömsesidighet och ett samspel i att få må gott i sin bostad. Det bygger även på respekten att tänka på sina grannar och nå fram till sin hyresvärd om något inte är eller känns bra, i bostaden eller området. Detta är mjuka parametrar som vi ständigt arbetar med och kring!

Till hösten kommer en enkät att sändas ut till alla våra hyresgäster, där vi gärna tar del av tankar och synpunkter från Er. Detta i ett led att ständigt finna förbättring i bostäderna såväl som arbetssätt och rutiner. 

Till hösten, lagom till Rosa bandets oktober och Blå bandets november, kommer ett event att äga rum. Detta i form av en vattenbesparande kampanj som bygger på just det ovan nämnda, samarbete! Ett samarbete mellan hyresvärd och hyresgäst, där vi kan bespara det kommunala vattnet i en tid av vattenbrist och samtidigt göra gott med besparade kronor. Mer information kring detta kommer att skickas till våra hyresgäster, samt praktiska tips på besparande åtgärder. 

Våra områden och hyresgäster, våra medarbetare, vårt miljöarbete och vår service är i fokus.

Vi påbörjade under 2019, genom Naturskyddsföreningen, projektet "Operation - Rädda bina". Vi har sått blomsterängar och satt upp bihotell vid några av våra obebyggda tomtmarker. Detta för att värna om den biologiska mångfalden och rädda de så viktiga bina. Vi kommer även bjuda in närliggande förskolor och äldreboenden till att kunna ta del av dess "kunskapsplatser". Detta känns bra, att vi fortsätter producera bostäder. Även om det är i annan skala och till en annan målgrupp. 

Vad gäller produktion av bostäder så pågår nystartade projekt, där det är möjligt i en lite svårare situation av kommunal vatten- och avloppsproblematik. 

Slutligen vill jag hylla alla duktiga och goda medarbetare i Stiftelsen Östhammarshem! De som skapar trygghet och samvaro i vår allmännytta, för våra hyresgäster. Jag är stolt över Er!

Jag är stolt över att vi är en allmännytta som speglar en fin mångfald för bostadsmarknaden i vår kommun. Bruksmiljöer, landsbygdsmiljöer, nära-staden-miljöer, kustmiljöer och en alldeles underbar skärgård precis intill. Det är vackra omgivningar och ett varmt tips denna sommar - att göra sin "hemester" i nära miljöer, och se den med "turistens" ögon. Vi har mycket att vara stolta och glädjas åt!

2020 må ha startat på ett annorlunda vis, i pandemins tecken, men vi kan alla hjälpas åt att göra resterande av 2020 till ett mer eftertänksamt, klokt och ny-inspirerande år! 

Tack till alla våra fina hyresgäster! Ha en riktigt skön och glad sommar och var rädd om Er!


Jessica Eliardsson
VD